0
Bagt kulmule med spidskål, grillet citron og bagt grønt

Bagt kulmule med spidskål, grillet citron og bagt grønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflerløgbredbladet persilleovnspidskål
1 min.
Forbered grønt

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl spidskål, og del det i mundrette stykker.

Skyl persille og kartofler.

Skræl zittauerløg.

Skær zittauerløg i kvarte, og kartofler i grove tern. Bred begge dele ud på en bageplade, vend dem med lidt olivenolie, og krydr dem med salt. Bag dem i ovnen i 20-25 min., til begge dele er møre.

kulmulefilet uden skindIldfast fad
10 min.
Bag fisken

Del fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olie og salt, og læg dem i et ildfast fad. Sæt fisken ind nederst i ovnen, og bag den i 12-15 min.

citronbredbladet persillepandekrystal karl
20 min.
Spidskål

Varm en pande op ved høj varme, og kom lidt olie på. Steg spidskålen hårdt og kort i 3-4 min., til den har taget lidt farve, men stadig er sprød. Kom spidskålen over i en skål, og krydr den med lidt salt.

Halvér citronen, og steg den på skærefladen på panden, til den har taget godt med farve. Vend kålen med godt med saft fra citronen og fintrevet ost.

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv. Vend begge dele ned i kålen.

30 min.
Anretning

Anret det bagte grønt på en tallerken med fisk ovenpå og spidskål på siden.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?