0
Bagt kulmule med stegt knoldselleri, linser og spinat

Bagt kulmule med stegt knoldselleri, linser og spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linser
1 min.
Linser

Start med at sætte linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. De skal koge ca. 15 min og trække 5 min i vandet.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

kulmulefilet med skind
5 min.
Fisk

Del fisken i kuvertstykker, krydr med salt og friskkværnet sort peber. Gnid dem med lidt olivenolie og læg dem i et ildfast fad. Fisken skal bage ca. 15 min.

knoldselleriskalotteløgolivenolie, ekstra jomfruLys eddikespinat
10 min.
Grønt

Skræl selleriet og skær det i tern på ca. 1x1 cm., og skyl spinaten grundigt.

Steg ternene på en middelvarm pande i en smule olivenolie, til de har taget lidt farve i kanterne og er møre. Ca. 4-5 min. Træk panden af varmen og vend spinaten sammen med.

Skræl skalotteløg og hak det super fint med en skarp kniv.

Pisk en vinaigrette af 1 del olivenolie og 1 del lys eddike, lidt salt og friskkværnet sort peber. Du skal bruge ca. 2-3 spsk vinaigrette pr kuvert i alt. Vend skalotteløg i vinaigrette.

krystal karl
30 min.
Anretning

Dræn linserne for vand og vend dem sammen med vinaigrette og smag til med salt.

Anret linserne på en tallerken med fisken ovenpå og grønt på siden. Riv osten fint henover grøntsagerne.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?