0
Bagt kulmule med stegte gulerødder, løvstikkesauce og perlebyg

Bagt kulmule med stegte gulerødder, løvstikkesauce og perlebyg

Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule, Mælk, Bygkerner, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebygkasserolleovn
1 min.
Kog perlebyggen

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. 

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Den skal koge i ca. 15 min. Lad gerne perlebyggen trække i vandet efter kogning.

gulerødderportobellosvampe
5 min.
Steg gulerødder og svampe

Skær gulerødderne ud i lange stænger.

Varm en stor pande op ved mellemhøj varme. Tilsæt lidt olivenolie, og steg gulerødderne stille og roligt i ca. 20 min., til de har taget godt med farve på alle sider. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. 

Skær svampene ud i grove stykker. Steg dem på panden, hvor du stegte gulerødderne, i 2-3 min. Krydr svampene med lidt salt og friskkværnet sort peber.

kulmulefilet med skindovnIldfast fad
15 min.
Bag fisken

Skær fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olivenolie, og krydr dem med salt. Læg fisken i et ildfast fad, og bag stykkerne i 10-15 min., til fisken er mælkehvid.

kasserolleskålcitronløgløvstikkecreme fraiche 38%
20 min.
Lav saucen

Dræn perlebyggen og hæld den over i en skål. Tør gryden af, og sæt den over ved lav varme. Kom creme fraiche op i, og lad den koge en smule ind og tykne let.

Hak løg og løvstikke fint imens. Kom løg og løvstikke op i gryden, når creme fraichen er kogt let ind, og smag til med lidt salt, godt med friskkværnet sort peber og fintrevet citronskræl.

30 min.
Anretning

Inden anretning fjernes skindet på fisken.

Anret perlebyg i en dyb tallerken med fisken ovenpå og gulerødder og svampe på siden. Slut af med at komme sauce over fisken.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?