0
Bagt kulmule med stegte gulerødder, løvstikkesauce og sorghum

Bagt kulmule med stegte gulerødder, løvstikkesauce og sorghum

Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Kog sorghum

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 

Sæt sorghum over at koge i ca. 15 min. i rigeligt vand med et skud salt.  Lad gerne kernerne trække i vandet efter kogning.

gulerødderportobellosvampe
5 min.
Steg gulerødder og svampe

Skær gulerødderne ud i lange stænger.

Varm en stor pande op ved mellemhøj varme. Tilsæt lidt olivenolie, og steg gulerødderne stille og roligt i ca. 20 min., til de har taget godt med farve på alle sider. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. 

Skær svampene ud i grove stykker. Steg dem på panden, hvor du stegte gulerødderne, i 2-3 min. Krydr svampene med lidt salt og friskkværnet sort peber.

kulmulefilet med skind
15 min.
Bag fisken

Skær fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olivenolie, og krydr dem med salt. Læg fisken i et ildfast fad, og bag stykkerne i 10-15 min., til fisken er mælkehvid.

citronløgløvstikkecreme fraiche 38%
20 min.
Lav saucen

Dræn sorghum, og hæld den over i en skål. Tør gryden af, og sæt den over ved lav varme. Kom creme fraiche op i, og lad den koge en smule ind, og tykne let.

Hak løg og løvstikke fint, og kom det op i gryden, når creme fraichen er kogt let ind.  Smag til med lidt salt, godt med friskkværnet sort peber og fintrevet citronskal.

30 min.
Anretning

Inden anretning fjernes skindet på fisken.

Anret sorghum i en dyb tallerken med fisken ovenpå og gulerødder og svampe på siden. Slut af med at komme sauce over fisken.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?