Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Sæt sorghum over at koge i ca. 15 min. i rigeligt vand med et skud salt. Lad gerne kernerne trække i vandet efter kogning.
Skær gulerødderne ud i lange stænger.
Varm en stor pande op ved mellemhøj varme. Tilsæt lidt olivenolie, og steg gulerødderne stille og roligt i ca. 20 min., til de har taget godt med farve på alle sider. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Skær svampene ud i grove stykker. Steg dem på panden, hvor du stegte gulerødderne, i 2-3 min. Krydr svampene med lidt salt og friskkværnet sort peber.
Skær fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olivenolie, og krydr dem med salt. Læg fisken i et ildfast fad, og bag stykkerne i 10-15 min., til fisken er mælkehvid.
Dræn sorghum, og hæld den over i en skål. Tør gryden af, og sæt den over ved lav varme. Kom creme fraiche op i, og lad den koge en smule ind, og tykne let.
Hak løg og løvstikke fint, og kom det op i gryden, når creme fraichen er kogt let ind. Smag til med lidt salt, godt med friskkværnet sort peber og fintrevet citronskal.
Inden anretning fjernes skindet på fisken.
Anret sorghum i en dyb tallerken med fisken ovenpå og gulerødder og svampe på siden. Slut af med at komme sauce over fisken.
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kundekommentarer ()