Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Smør et ildfast fad med lidt olie. Skær fisken i kuvertstykker og krydr dem med lidt salt. Bag fisken i fadet i ovnen i ca. 15-20 min. til den er mælkehvid.
Fjern de groveste stilke på kålen og skær den i mundrette stykker. Skær svampene i kvarte. Snit hvidløget i tynde skiver. Skær æblet i små tern.
Varm en stor pande godt op og tilsæt lidt olivenolie. Steg først svampene ca. 2-3 min. og kom dem derefter over i en skål. Rengør panden med lidt køkkenrulle, varm den op igen og tilsæt lidt nyt olivenolie.
Sauter hvidløgene et minut eller to og kom så kålen på panden. Lad det sautere uden at tage farve til det flader lidt sammen og bliver mørt - ca. 3-4 min. Kom kålen op i skålen med svampe, sammen med æbletern og masser af fintrevet citronskal. Vend godt rundt og smag til med salt.
Kom 220 ml. vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du 60g polentamel pr. person, imens du pisker. Skru ned for gryden, og lad polentaen småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.
Lige inden servering varmer du forsigtig polentaen op igen, og rører en god sjat olivenolie eller et par klatter smør. Smag til med salt og godt med friskkværnet sort peber. Polentaen skal have konsistens som en lind havregrød
Anret den varme polenta på en tallerken og riv osten fint henover. Kom fisk og stegt grønt på siden.
Velbekomme!
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kundekommentarer ()