0
Bagt kylling med peberfrugt, squash , dukkah og pitabrød

Bagt kylling med peberfrugt, squash , dukkah og pitabrød

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Kylling i strimlersquashrød peberfrugtrødløghvidløg
1 min.
Kylling og grønt

Tænd straks ovnen på 230 grader eller så varmt som muligt. 

Skær squash og peberfrugt i grove stykker, og snit løg i både og hvidløg i tynde skiver (gem lidt hvidløg, til at smage yoghurten til med).

Kom grøntsagerne i et ildfast fad sammen med kyllingen, dryp det hele med olivenolie, og krydr med salt.

Bag i ca. 20-25 min., eller til kyllingen er gennemtilberedt og det hele mørt. Afslut evt. med grilleffekt. 

 

hvidløggræsk yoghurt, 10%cherry- eller blommetomaterpitabrød
15 min.
Tilbehør

Smag yoghurten til med lidt revet hvidløg, salt og peber. 

Skær tomaterne i halve.

Lun pitabrød i den varme ovn i 2-3 min., og hold dem lune i et rent viskestykke. 

 

22 min.
Anretning

Drys kylling og grønt med dukkah, og servér straks begge dele med lune pitabrød, friske tomater og yoghurt. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT