0

Bagt kyllingebryst med abrikos og frisk tomatsalat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tomatsalat: Halver tomaterne og kom dem i en skål. Hak skalotteløgene meget fint og snit basilikumbladene i fine strimler. Vend begge dele i tomaterne sammen med balsamico, sukker og 2-3 spsk. god olivenolie. Smag til med salt og peber og lad salaten trække på køkkenbordet, mens kyllingen tilberedes.

Kylling: Kom abrikoser og forårsløg i en foodprocessor og hak det fint. Tilsæt rasp, appelsinskal, timian, 1 spsk. olivenolie, salt og peber i og kør 30 sek. Kom blandingen på en tallerken. Bank kyllingebrysterne lidt fladere på det tykkeste sted, så de bager mere ensartet og pensl dem med honning. Vend dem i raspblandingen og pres godt til, så det hænger fast. Læg brysterne på en bageplade, dryp med lidt olie og bag dem ved 175°C i 15-20 min. til de er gennembagte og sprøde på ydersiden.

Server retten med ovnbagte kartoffelklodser, hjemmelavet aïoli og en sprød grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften