Tomatsalat: Halver tomaterne og kom dem i en skål. Hak skalotteløgene meget fint og snit basilikumbladene i fine strimler. Vend begge dele i tomaterne sammen med balsamico, sukker og 2-3 spsk. god olivenolie. Smag til med salt og peber og lad salaten trække på køkkenbordet, mens kyllingen tilberedes.
Kylling: Kom abrikoser og forårsløg i en foodprocessor og hak det fint. Tilsæt rasp, appelsinskal, timian, 1 spsk. olivenolie, salt og peber i og kør 30 sek. Kom blandingen på en tallerken. Bank kyllingebrysterne lidt fladere på det tykkeste sted, så de bager mere ensartet og pensl dem med honning. Vend dem i raspblandingen og pres godt til, så det hænger fast. Læg brysterne på en bageplade, dryp med lidt olie og bag dem ved 175°C i 15-20 min. til de er gennembagte og sprøde på ydersiden.
Server retten med ovnbagte kartoffelklodser, hjemmelavet aïoli og en sprød grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften