Sæt ovnen på 225 grader. Pil løgene og skær dem i halve. Læg dem i et ildfast fad og krydr dem med salt. Læg kyllingelåret henover løgene og krydr det godt med salt og peber. Bag kyllingen og løget i ca. 25 min. til løgene er bløde og gyldne i overfladen og kyllingen er bagt igennem.
Skyl quinoaen i en sigte og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt under låg til den er mør - ca. 5-10 min.
Skyl bladbederne og estragonen grundigt og afdryp for vand. Riv bladene fra stilken på bladbederne i mundrette stykker. Pluk bladene fra estragonen og hak det groft.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges bladbederne i 1 tsk. olie pr. person i 1 min. under omrøring. Tag dem af varmen, tilsæt estragonen og smag til med citronsaft og salt.
Servér quinoaen med de bagte løg henover, kyllingen og bladbedesalaten.
Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.
Kundekommentarer ()