0
Bagt laks i cannelinibønner med tomat og champignon

Bagt laks i cannelinibønner med tomat og champignon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerodrødløgchampignons
1 min.
Hak grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft.

Skær gulerod, løgog champignoner ud i mundrette stykker.

hvidløgtamari soya sauce
15 min.
Steg grøntsagerne

Varm en pande op ved høj varme.

Steg grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring, indtil de får godt med farve. Overfør grøntsagerne til et ildfast fad og tilsæt revet hvidløg, soyaen og krydr med salt og peber.

cannellinibønnerASC laks med skindcherry- eller blommetomater
20 min.
Bag retten

Kom bønnerne i en sigte og skyl under koldt vand. Kom bønnerne og tomaterne i grøntsagerne og vend det godt.

Læg laksen henover grøntsagerne, krydr godt med salt og peber og bag retten i ca. 10 min., indtil laksen begynder at flage.

citron
35 min.
Anretning

Servér retten direkte fra ovnen og pres citronsaft henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
526 kcal
Fedt:
22,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,9 g
Kulhydrat:
36,5 g
heraf sukkerarter:
8,6 g
Kostfibre:
4,1 g
Protein:
37,1 g