Hvis du ikke ønsker flødekartofler, kan du blot koge kartoflerne, så sparer du også lidt tid.
Har du masser af tid, kan du skære kartofler og porre i tynde skiver, komme dem i et fad med hvidløg og fløde, og bage det hele i ovnen i 50-60 min.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
Skær kartoflerne i skiver (du behøver ikke at skrælle dem), og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Dryp dem med olivenolie, drys med salt, og bag dem i 10-15 min. i den varme ovn, eller til de er gyldne og møre.
Snit porren i skiver, og skyl den gerne igen, når den er skåret (der kan være en del sand i).
Snit hvidløg i tynde skiver.
Tag kartoflerne ud af ovnen, og vend dem med porrer, hvidløg og fløde i et ildfast fad. Krydr med salt og peber.
Sæt det i ovnen, gerne med grill-effekt for fuld varme, og lad det boble i 10-15 min. i den varme ovn, eller til det er gyldent og lækkert.
Rist græskarkernerne på en varm pande i 4-6 min., og afkøl dem let.
Rør en dressing af saft af 1/2 citron, 1-2 spsk. hvidvinseddike, 2-3 spsk. olivenolie og en smule flydende honning eller sukker.
Skær æble i små tern, og vend dem med dressingen.
Pluk salaten, og anret den på et fad med æble, lidt dild og græskarkernerne.
Skær skindet af laksen, og læg det i et ildfast fad smurt med en smule olie. Krydr den med lidt salt.
Skær halvdelen af citronen i tynde skiver, læg dem på laksen, og bag den i den varme ovn i ca. 7-9 min.
Servér laks toppet med citronskiver, og servér flødekartofler og salat til.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kundekommentarer ()