0
Bagt laks med easy flødekartofler og salat

Bagt laks med easy flødekartofler og salat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Hvis du ikke ønsker flødekartofler, kan du blot koge kartoflerne, så sparer du også lidt tid.

Har du masser af tid, kan du skære kartofler og porre i tynde skiver, komme dem i et fad med hvidløg og fløde, og bage det hele i ovnen i 50-60 min. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflerporrerhvidløgPiskefløde
1 min.
kartofler og porrer

Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

Skær kartoflerne i skiver (du behøver ikke at skrælle dem), og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Dryp dem med olivenolie, drys med salt, og bag dem i 10-15 min. i den varme ovn, eller til de er gyldne og møre. 

Snit porren i skiver, og skyl den gerne igen, når den er skåret (der kan være en del sand i). 

Snit hvidløg i tynde skiver.

Tag kartoflerne ud af ovnen, og vend dem med porrer, hvidløg og fløde i et ildfast fad. Krydr med salt og peber. 

Sæt det i ovnen, gerne med grill-effekt for fuld varme, og lad det boble i 10-15 min. i den varme ovn, eller til det er gyldent og lækkert.

græskarkernerhjertesalatæblercitrondildASC laks med skind
15 min.
Salat og laks

Rist græskarkernerne på en varm pande i 4-6 min., og afkøl dem let.

Rør en dressing af saft af 1/2 citron, 1-2 spsk. hvidvinseddike, 2-3 spsk. olivenolie og en smule flydende honning eller sukker. 

Skær æble i små tern, og vend dem med dressingen.

Pluk salaten, og anret den på et fad med æble, lidt dild og græskarkernerne. 

Skær skindet af laksen, og læg det i et ildfast fad smurt med en smule olie. Krydr den med lidt salt.

Skær halvdelen af citronen i tynde skiver, læg dem på laksen, og bag den i den varme ovn i ca. 7-9 min. 

30 min.
Anretning

Servér laks toppet med citronskiver, og servér flødekartofler og salat til. 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?