0
Bagt laks med fennikel, spidskål og citronyoghurt

Bagt laks med fennikel, spidskål og citronyoghurt

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Super simpel sommermad, som er nem at tilberede, og smager af solskin. 

Smag dressingen til med en anelse dijonsennep, hvis du har. Ellers går det fint uden. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 175 grader, almindelig ovn.

Kom kartoflerne i kogende, saltet vand, og kog dem akkurat møre under låg. Afdryp dem inden brug. Vend gerne de varme kartofler med lidt smør og/eller olivenolie og evt. lidt flagesalt inden servering. 

 

spidskålASC laks med skindcitron
3 min.
Kål og laks

Skær spidskålen i grove både, og steg dem i smør og olivenolie ved høj varme i 3-4 min. i alt, til de er let gyldne. Krydr med salt, og læg dem på bagepapir på en bageplade eller i fadet sammen med laksen.

Læg laksen med skindsiden nedad i et ildfast fad, og med en skive citron på hvert stykke. Dryp med olivenolie, og krydr med salt. Bag det hele i den varme ovn i ca. 12-17 min., eller til laksen er akkurat tilberedt.  

Fennikelgræsk yoghurt, 10%citrondild
7 min.
Fennikel og citronyoghurt

Skær fennikel i tynde skiver (brug gerne et mandolinjern). Læg den i koldt vand i en skål, og sæt skålen i fryseren, eller på køl indtil servering. 

Rør yoghurten med lidt revet citronskal, salt, peber og evt. en smule olivenolie. Smag til med en anelse dijonsennep, hvis du har. 

Afdryp fennikel, og vend den med lidt citronsaft, groft plukket dild og en smule flydende honning, lige inden servering. 

28 min.
Anretning

Anret laks med spidskål, og drys evt. med en smule dild. Servér med fennikel, kogte kartofler og citronyoghurt. Servér evt. citron i små både til, hvis der er mere tilbage.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?