Super simpel sommermad, som er nem at tilberede, og smager af solskin.
Smag dressingen til med en anelse dijonsennep, hvis du har. Ellers går det fint uden.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 175 grader, almindelig ovn.
Kog kartoflerne akkurat møre under låg. Sigt vandet fra, og vend gerne de varme kartofler med lidt smør og/eller olivenolie og evt. lidt flagesalt inden servering.
Skær spidskålen i grove både, og steg dem i smør og olivenolie ved høj varme i 3-4 min. i alt, til de er let gyldne. Krydr med salt, og læg dem på bagepapir på en bageplade eller i fadet sammen med laksen.
Læg laksen med skindsiden nedad i et ildfast fad, og med en skive citron på hvert stykke. Dryp med olivenolie, og krydr med salt. Bag det hele i den varme ovn i ca. 12-17 min., eller til laksen er akkurat tilberedt.
Skær fennikel i tynde skiver (brug gerne et mandolinjern). Læg den i koldt vand i en skål, og sæt skålen i fryseren, eller på køl indtil servering.
Rør yoghurten med lidt revet citronskal, salt, peber og evt. en smule olivenolie. Smag til med en anelse dijonsennep, hvis du har.
Afdryp fennikel, og vend den med lidt citronsaft, groft plukket dild og en smule flydende honning lige inden servering.
Anret laks med spidskål, og drys evt. med en smule dild.
Servér med fennikel, kogte kartofler og citronyoghurt samt evt. citronbåde, hvis der er mere citron tilbage.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kundekommentarer ()