0
Bagt laks med fennikel, spidskål og citronyoghurt

Bagt laks med fennikel, spidskål og citronyoghurt

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Super simpel sommermad, som er nem at tilberede, og smager af solskin. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

små kartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 175 grader.

Kog kartoflerne akkurat møre under låg.

Sigt vandet fra, og vend de varme kartofler med lidt smør og/eller olivenolie og evt. lidt flagesalt inden servering. 

 

spidskålASC laks med skindcitron
3 min.
Kål og laks

Skær spidskålen i grove både, og steg dem i smør og olivenolie på en pande ved høj varme i 3-4 min. i alt, til de er let gyldne. Krydr med salt, og læg dem på bagepapir på en bageplade eller i fadet sammen med laksen.

Læg laksen med skindsiden nedad i et ildfast fad, og med en skive citron på hvert stykke. Dryp med olivenolie, og krydr med salt.

Bag laks og spidskål i den varme ovn i ca. 12-17 min., eller til laksen er akkurat tilberedt.  

Fennikelgræsk yoghurt, 10%citrondild
7 min.
Fennikel og citronyoghurt

Skær fennikel i tynde skiver (brug gerne et mandolinjern). Læg skiverne i koldt vand i en skål, og sæt skålen i fryseren, eller på køl indtil servering. 

Rør yoghurten med lidt revet citronskal, salt, peber og evt. en smule olivenolie. Smag til med en anelse dijonsennep, hvis du har. 

Afdryp fennikel, og vend den med lidt citronsaft, groft plukket dild (gem lidt til anretning) og en smule flydende honning lige inden servering. 

28 min.
Anretning

Anret laks med spidskål, og drys med en smule dild.

Servér med fennikel, kogte kartofler og citronyoghurt samt evt. citronbåde, hvis der er mere citron tilbage.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.