Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i både, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med oreganoen og salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Kom fisken i et ildfast fad og krydr med salt på alle sider og læg til side.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Kog bønnerne i 5-7 min. og overfør efterfølgende til en skål med koldt vand.
Kom creme frisken i en skål sammen med fintrevet hvidløg og smag til med salt og peber.
Når bønnerne er afkølet, drænes de for vand. Hak dem groft og vend dem i creme frisken.
Kom fisken i ovnen med skindsiden opad og bag den i ca. 6-7 min., indtil skindet kan tages af og kødet flager.
Skær citronen i små både.
Servér laksen med kartoflerne, bønnetzatzikien og citronbådene.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()