0
Bagt laks med grøn bønnetzatziki og kartoffelwedges

Bagt laks med grøn bønnetzatziki og kartoffelwedges

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tørret oreganobagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i både, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med oreganoen og salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

ASC laks med skind
5 min.
Krydr fisken

Kom fisken i et ildfast fad og krydr med salt på alle sider og læg til side. 

grønne bønner
10 min.
Kog bønnerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge. 

Kog bønnerne i 5-7 min. og overfør efterfølgende til en skål med koldt vand.

hvidløgcreme frisk 9%
15 min.
Rør tzatzikien

Kom creme frisken i en skål sammen med fintrevet hvidløg og smag til med salt og peber.

Når bønnerne er afkølet, drænes de for vand. Hak dem groft og vend dem i creme frisken.

ASC laks med skind
20 min.
Bag laksen

Kom fisken i ovnen med skindsiden opad og bag den i ca. 6-7 min., indtil skindet kan tages af og kødet flager. 

citron
25 min.
Skær citronen

Skær citronen i små både.

30 min.
Anretning

Servér laksen med kartoflerne, bønnetzatzikien og citronbådene.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
564 kcal
Fedt:
27,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
42,5 g
heraf sukkerarter:
5,1 g
Kostfibre:
8,8 g
Protein:
33,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?