0
Bagt laks med  ingefær, soja, broccoli og ris

Bagt laks med ingefær, soja, broccoli og ris

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Husk at skylle dine ris grundigt. Lad dem evt. stå i blød i 10 min., og skyl dem inden brug. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrisbroccoliASC laks med skind
1 min.
Ris, broccoli og laks

Tænd ovnen på 175 grader, almindelig ovn. 

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Skær broccolien i lange buketter, skræl stokken, og brug endelig den også. 

Læg laksen på bagepapir, krydr den med lidt salt, og dryp med en smule olie. Bag den i den varme ovn i ca. 8-10 min., eller til den er akkurat gennemtilberedt. 

Damp broccolien i kogende, saltet vand i 2-3 min. , og sigt vandet fra. 

tamari soya sauceingefærlimeforårsløg
6 min.
Soyaglace og topping

Fyld tamari soya i en kasserolle med 1-2 spsk. sukker, 1-2 tsk. revet ingefær og 2 spsk. eddike.

Kog op i 1-2 min., og lad det simre ved lav varme i yderligere 2 min. Tag det af varmen. 

Snit forårsløg fint, og skær limen i skiver. 

spicy nigella & sesam
24 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkener.

Løft forsigtigt laksen af skindet, og læg den på risen (det er okay, at bryde den let).

Top med broccoli, soyaglace, spicy nigella og forårsløg, og servér straks. 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Spicy nigella & sesam indeholder:

33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?