Husk at skylle dine ris grundigt. Lad dem evt. stå i blød i 10 min., og skyl dem inden brug.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 175 grader, almindelig ovn.
Sæt vand over. Skyl risene grundigt. Kom risene i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand, og kog i ca. 12 min. Hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Skær broccolien i lange buketter, skræl stokken, og brug endelig den også.
Læg laksen på bagepapir, krydr den med lidt salt, og dryp med en smule olie. Bag den i den varme ovn i ca. 8-10 min., eller til den er akkurat gennemtilberedt.
Damp broccolien i kogende, saltet vand i 2-3 min. , og sigt vandet fra.
Fyld tamari soya i en kasserolle med 1-2 spsk. sukker, 1-2 tsk. revet ingefær og 2 spsk. eddike.
Kog op i 1-2 min., og lad det simre ved lav varme i yderligere 2 min. Tag det af varmen.
Snit forårsløg fint, og skær limen i skiver.
Anret ris i dybe tallerkener.
Løft forsigtigt laksen af skindet, og læg den på risen (det er okay, at bryde den let).
Top med broccoli, soyaglace, spicy nigella og forårsløg, og servér straks.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Spicy nigella & sesam indeholder:
33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager
Kommentarer og forslag til opskriften