0
Stegt laks med kartoffelsalat med rygeost og radiser

Stegt laks med kartoffelsalat med rygeost og radiser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, hæld kogevandet fra og dæk med koldt vand i ca. 5 min.

rødløgcitron
5 min.
Sylt rødløget

Hak løget fint og overfør til en stor skål. 

Tilsæt saften fra citronen og 1/4 tsk. sukker pr. person.

radiserspidskål
10 min.
Forbered grøntsagerne

Skær spidskålen i mundrette stykker og hak radiserne i tynde skiver. Kom det i en separat skål og krydr med salt og 1/2 spsk. eddike pr. person. Vend det godt rundt og gem til senere.

rygeostmayonnaise
15 min.
Rør dressingen

Kom mayonnaisen og rygeosten i skålen med rødløget og rør det godt rundt.

ASC laks uden skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fisken på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

25 min.
Rør salaten

Skær kartoflerne i skiver og overfør til dressingen sammen med spidskålen og radiserne. Vend det godt rundt og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoffelsalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
29,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
40 g
heraf sukkerarter:
6,4 g
Kostfibre:
6,4 g