Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, hæld kogevandet fra og dæk med koldt vand i ca. 5 min.
Hak løget fint og overfør til en stor skål.
Tilsæt saften fra citronen og 1/4 tsk. sukker pr. person.
Skær spidskålen i mundrette stykker og hak radiserne i tynde skiver. Kom det i en separat skål og krydr med salt og 1/2 spsk. eddike pr. person. Vend det godt rundt og gem til senere.
Kom mayonnaisen og rygeosten i skålen med rødløget og rør det godt rundt.
Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fisken på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks.
Skær kartoflerne i skiver og overfør til dressingen sammen med spidskålen og radiserne. Vend det godt rundt og smag til med salt og peber.
Servér fisken med kartoffelsalaten.
Kundekommentarer ()