0
Stegt laks med kartoffelsalat med rygeost og radiser

Stegt laks med kartoffelsalat med rygeost og radiser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, hæld kogevandet fra og dæk med koldt vand i ca. 5 min.

rødløgcitron
5 min.
Sylt rødløget

Hak løget fint og overfør til en stor skål. 

Tilsæt saften fra citronen og 1/4 tsk. sukker pr. person.

radiserspidskål
10 min.
Forbered grøntsagerne

Skær spidskålen i mundrette stykker og hak radiserne i tynde skiver. Kom det i en separat skål og krydr med salt og 1/2 spsk. eddike pr. person. Vend det godt rundt og gem til senere.

rygeostmayonnaise
15 min.
Rør dressingen

Kom mayonnaisen og rygeosten i skålen med rødløget og rør det godt rundt.

ASC laks uden skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fisken på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

25 min.
Rør salaten

Skær kartoflerne i skiver og overfør til dressingen sammen med spidskålen og radiserne. Vend det godt rundt og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoffelsalaten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
29,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
40 g
heraf sukkerarter:
6,4 g
Kostfibre:
6,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?