0
Bagt laks med porrer og pappardelle i bagnèt verd piemontese

Bagt laks med porrer og pappardelle i bagnèt verd piemontese

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Æg, Hvedemel, Durummel, Ansjoser, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ansjoserbredbladet persillekapers
1 min.
Bagnèt verd:

Pil og hak hvidløg.

Slyng persillen tør i en salatslynge, og hak den groft.

Kom persille og hvidløg i en morter eller blender.

Mort til en glat masse med 1 spsk. god olivenolie pr. person, 1/2 tsk. af din bedste eddike pr. person (gerne en hvidvinseddike), kapers og ansjoser (brug også olien fra ansjoserne - den er suveræn!).

Har du lidt daggammelt hvidt brød, kan du med fordel køre lidt af det i massen. Smag til med salt og peber.

porrer
10 min.
Porrer:

Soigner og snit porrer, så fint du kan. Skyl dem grundigt i 2-3 hold koldt vand. Hæld vandet fra, og sautér de kun netop våde porrer i en gryde med en generøs klump smør i et par minutter. 

ASC laks med skind
20 min.
Fisk:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Kom fisken med skindsiden nedad i et ildfast smurt fad. Krydr med salt og peber. Fordel ca. 1/3 af bagnèt verd'en på toppen af hvert stykke fisk. Bag fisken i ovnen i 10-12 min., til fisken netop er gennembagt uden at blive tør.

pappardelle
25 min.
Pasta:

Kog pastaen, og vend den med det sidste bagnèt verd. Smag til med salt og peber, og anret den i en skål.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?