0
Bagt ørred med porre og syrlig estragonsovs

Bagt ørred med porre og syrlig estragonsovs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kartofler
1 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand efter behov.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre i ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

5 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 140 grader. 

Kom fisken i et ildfast fad, krydr med salt på begge sider, og gem den til senere.

Kom fisken i ovnen ca. 10 min. før servering. Den er færdig, når skindet kan trækkes af, uden at det giver modstand. 

porrecitron
10 min.
Porren

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Pil det yderste lag af porren, skyl den grundigt, og skær den i 4 stykker. Kog porren i ca. 6 min., indtil den er helt mør. Flæk efterfølgende porrestykkerne, anret dem på et fad, og pres lidt citronsaft henover før servering.

estragonsødmælk
20 min.
Sovsen

Skyl estragonen, pil bladene fra stilken, og hak bladene groft. 

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, tilsæt estragonen, og smag til med salt og saften fra citronen.

30 min.
Anretning

Servér fisken med de kogte kartofler, porren og sovsen.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
32,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,8 g
Kulhydrat:
41,8 g
heraf sukkerarter:
12 g
Kostfibre:
7 g
Protein:
32,8 g