0

Bagt laks med urteris

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Læg laksen i et ovnfast fad, pres lidt citronsaft over og drys salt og peber ovenpå. Sæt fadet i en varm ovn og bag fisken ved 200º i ca 20 minutter, til den er mør.

Pisk vineddike og limesaft sammen og smag dressingen til med sødemiddel. Lad dressingen stå og trække lidt.

Blanchér bønnerne og broccolien i kogende vand i min. 5-7 minutter. Hæld grønsagerne i en sigte og skyl dem med koldt vand. Bland herefter chili, koriander og mynteblade sammen med bønner, broccolien og ris og hæld den sur-søde dressing over.

Server retten på en tallerken sammen med den varme laks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.