0
Bagt laks på pasta med tomatsovs og dampet broccoli

Bagt laks på pasta med tomatsovs og dampet broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Middelhavs krydderiIldfast fadGryde
1 min.
Bag laksen

Tænd ovnen i god tid på 220 grader varmluft. Gnid laksebøfferne med lidt salt, olivenolie og krydderblandingen. Læg dem i et ildfast fad, og bag dem i 10-15 min., til de er let lyserøde i midten.

Sæt en stor gryde over med rigeligt vand og et skud salt til at koge pasta i.

broccoliGrydespaghetti
5 min.
Damp broccoli

Skær broccolien ud i buketter, og kom dem op i en stor gryde. Kom lidt vand i, så bunden lige er dækket, og krydr med lidt salt. Damp buketterne under låg i 2-3 min., til de er møre med bid.

Kog pastaen i gryden til pasta. Den skal koge, til den er al dente. Smag dig frem.

parmigiano reggiano (Parmesan)spaghettitomatpassatarivejern
10 min.
Vend pasta med sauce

Dræn pastaen for vand, og kom tomatsaucen op i gryden til pastaen. Varm igennem, og rør godt rundt. Træk gryden af varmen, og riv osten fint ned i. Smag til med salt og friskværnet peber.

basilikum
20 min.
Anretning

Anret pastaen i en dyb tallerken med fisken ovenpå og broccoli på siden. Slut af med at plukke basilikum over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Middelhavs-krydderi indeholder:

  • Fennikel frø 44%
  • Koriander frø 40%
  • Merian 5%
  • Cayenne 5%
  • Stjerneanis 5%
  • Safran 1%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?