0
Bagt lange med grillede forårsløg og selleripure

Bagt lange med grillede forårsløg og selleripure

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Lange, Knoldselleri, Mælk, Gluten, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
langeolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Fisken

Skær fisken i portionsstykker. Vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt på begge sider. Læg dem i et ovnfast fad, der passer til mængden af fisk, så stykkerne ligger tæt til kanten uden mellemrum.

knoldsellericreme frisk 9%
5 min.
Pureen

Sæt en gryde med vand (uden salt) over at koge. Skræl selleriet, skyl det og skær det i grove stykker. Stykkerne koges i ca. 15 min. indtil de er helt møre, når der trykkes på dem med en ske.

Sigt vandet fra (men gem det), og blend selleri med en stavblender, til det får en cremet konsistens. Tilfør lidt af creme frisken undervejs for at få den optimale konsistens. Den skal være lidt mere flydende, end hvis man lavede en kartoffelmos. Brug også kogevandet, hvis konsistensen ikke er flydende nok.

Smages til med salt og peber.

forårsløgolivenolie, ekstra jomfruprimitivo fuldkorns boller
15 min.
Forårsløget, bollerne og fisken

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. 

Kasser det yderste lag af forårsløget, og skyl resten grundigt. Læg løgene på en bageplade dækket med bagepapir, og bag dem i ca. 5 min., indtil de har fået lidt farve og er helt møre i den hvide del. Vend dem efterfølgende i lidt olie og salt.

Fisken bages i ovnen i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Når fisken begynder at flage, er den færdig.

Bag bollerne ca. 5 min. før servering.

græskarkerner
25 min.
Kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

30 min.
Anretning

Fordel pureen i bunden af en tallerken, og anret fisken og forårsløget henover. Top med græskarkerner, og servér brødet til. 

Bonusinfo

FULDKORNS BOLLER MED SEJ KRUMME OG SPRØD SKORPE. Il Fornaio blander surdejen med hørfrø og en fordej af hvedemel og fuldkornshvedemel og sætter til koldhævning natten over. Denne proces skaber store unikke bobler i dejen og udvikler en rustik smag af fuldkorn, sødme og let syrlighed. Krummen bliver sej og saftig med store surdejshuller. Bollerne bages ved høj varme så de får en sprød skorpe. De letbrændte surdejsbobler på skorpen tilføjer den primitive smag af ildsted. Og så er de fyldte med sunde fuldkorn.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
23,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,5 g
Kulhydrat:
50,8 g
heraf sukkerarter:
5,2 g
Kostfibre:
12,8 g
Protein:
41,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?