0
Bagt lyssej med grydestegt fennikel og friskost

Bagt lyssej med grydestegt fennikel og friskost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fennikel
1 min.
Grydesteg fennikelen

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skær fennikel i kvarte på langs. Find en stor, bred gryde frem, og læg alle fennikelstykker på skærefladen i et lag, så de alle rører bunden, og ikke ligger oveni hinanden. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel bruge to gryder.

Kom vand i gryden, så fenniklen er lidt under halvt dækket, og tilsæt et godt skud olivenolie og lidt salt.

Lad først gryden koge/dampe ved mellem varme under låg i ca. 6-8 min. Fjern så låget, og lad vandet fordampe stille og roligt, indtil det er væk, og fennikelstykkerne begynder at stege i olien. Lad stykkerne tage godt med farve og blive helt møre, uden at du rører eller rykker med dem. Når de slipper en lille kniv let, er de færdige. 

grønne linser
5 min.
Kog linser

Kom linserne op i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt ca. 15 min. til de er møre.

lyssejfilet uden skind
10 min.
Bag fisken

Skær fisken i kuvertstykker og gnid dem med lidt olivenolie. Krydr med salt og friskkværnet sort peber og læg dem i et ildfast fad.

Bag dem ca. 10-12 min. til de er mælkehvide og møre.

pak choy
15 min.
Snit pak choy

Pluk pak choy ud i blade og snit dem i strimler med en kniv.

citronmezze krydderiKota-ost
30 min.
Anretning

Vend de drænede linser sammen med pak choy, masser af fintrevet citronskal og et par dråber olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Anret i en dyb tallerken med fisk og bagt fennikel til. Slut af med at drysse krydderiblanding og stykker af ost over retten.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?