0
Bagt kuller i krydret tomat med kota og råstegte kartofler

Bagt kuller i krydret tomat med kota og råstegte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
flåede og hakkede tomatergræsk linsesuppe krydderi
1 min.
Fisk

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Kom krydderblanding og hakkede tomater op i en pande, og kog det ind, så det tykner en smule. Smag til med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Skær fisken i kuvertstykker, og læg dem i et ildfast fad. Dæk fisken med tomatsauce, og bag den i ovnen i 15-20 min.

rødløg
5 min.
Løg

Skræl løgene, og skær dem i kvarte. Læg dem på en bageplade, dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt. Bag løgene i ca. 20 min., til de er helt møre.

Kartofler i tern (forkogt)
15 min.
Kartofler

Sæt en stor pande over ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg kartoflerne i 10-15 min., til de er møre og har taget farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.

rucolaKota
20 min.
Salat

Skyl rucola, og dræn den for vand.

Bland rucola og smuldret ost med et par dråber olivenolie i en skål. 

30 min.
Anretning

Anret kartofler, bagte løg, fisk og salat på en tallerken.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?