Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær fersknerne i halve, og fjern kernen. Snit spidskålet super fint med en kniv. Snit ligeledes purløg fint.
Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med lidt salt. Gnid stykkerne med lidt olivenolie, læg dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 15 min. Fisken er færdig, når den er mælkehvid.
Varm en stor pande godt op, og tilsæt et par dråber olivenolie. Steg fersknerne i 2-3 min., til de begynder at brune let. Træk så panden fra varmen, og tilsæt ca. 1/2 spsk honning pr. kuvert. Sving godt rundt, og lad honningen fordele sig på fersknerne .
Hvis du ikke har honning, kan du drysse med lidt sukker.
Drys med chiliflager over fersknerne . Du kan selv styre mængden af chili, men det klæder retten med lidt varme og røgsmag. Drys til sidst purløg udover (gem lidt til pynt).
Smag risene til med tamari, og anret dem i en dyb tallerken med ferskner og rå spidskål. Kom fisken ved, og drys det sidste purløg over til pynt.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()