0
Bagt mørksej med honningstegte ferskner, ris og spidskål

Bagt mørksej med honningstegte ferskner, ris og spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

fersknerspidskålpurløg
1 min.
Forbered grøntsagerne

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skær fersknerne i halve, og fjern kernen.

Snit spidskål og purløg super fint med en kniv.

basmatiris
10 min.
Tilbered risene

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.

OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.

mørksejfilet uden skind
15 min.
Bag fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med lidt salt.

Gnid fiskestykkerne med lidt olivenolie, læg dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 15 min. (fisken er færdig, når den er mælkehvid).

fersknerChipotle (røget chili)purløg
20 min.
Steg ferskner

Varm en stor pande godt op, og tilsæt et par dråber olivenolie.

Steg fersknerne i 2-3 min., til de begynder at brune let.

Træk så panden fra varmen, og tilsæt ca. 1/2 spsk honning pr. pers. (hvis du ikke har honning, kan du drysse med lidt sukker).

Sving godt rundt, og lad honningen fordele sig på fersknerne.

Drys med chiliflager over fersknerne (du kan selv styre mængden af chili, men det klæder retten med lidt varme og røgsmag) og til sidst med purløg (gem lidt til pynt).

tamari soya sauce
30 min.
Anretning

Smag risene til med soya sauce, og anret dem i en dyb tallerken med ferskner og rå spidskål. Kom fisken ved, og drys det sidste purløg over til pynt.

OBS - foto viser forårsløg, men her modtager du purløg.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK