0
Bagt mørksej med knoldselleri, kapers og sennepssovs

Bagt mørksej med knoldselleri, kapers og sennepssovs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Tænd ovnen

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

mørksejfilet uden skindKnoldselleri, kapers og sennepssovs
1 min.
Så let er det:
Del fisken i portionsstykker. 

Tag den gennemsigtige folie af bakkerne, og kom et stykke fisk i hver bakke. Krydr med salt og peber.

Bag bakkerne i den forvarmede ovn i 15 min.
15 min.
Anretning:

Sæt maden direkte på bordet, eller anret den på tallerkener.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?