0
Bagt mørksej med spaghetti, bechamel og stegt spidskål

Bagt mørksej med spaghetti, bechamel og stegt spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skindspaghetti
1 min.
Fisk

Tænd ovnen i god tid på 200 grader varmluft. 

Del fisken i kuvertstykker, gnid den med lidt olie, salt og friskkværnet peber, og bag den i ovnen i ca. 15 min. 

Sæt en stor gryde godt saltet vand over at koge. Kog herefter pastaen i ca. 11 min., til den er al dente.

spidskål
5 min.
Spidskål

Del kålen i store både med stok på hvert stykke. Steg dem hårdt på en meget varm pande i en smule olie, så de tager godt med farve, men stadig er sprøde. Krydr med lidt salt.

bredbladet persille
10 min.
Persille

Pluk persille ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv.

bechamelsovs
14 min.
Bechamel

Dræn vandet fra pastaen, når den er al dente. Vend pasta, persillestilke og bechamelsovs sammen i gryden over svag blus, så sovsen bliver varmet igennem.

citron
20 min.
Anretning

Anret den cremede pasta i en dyb tallerken med fisken ovenpå og kålen på siden.

Slut af med at drysse persilleblade over, og riv citronen fint over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?