Tænd ovnen i god tid på 200 grader varmluft.
Del fisken i kuvertstykker, gnid den med lidt olie, salt og friskkværnet peber, og bag den i ovnen i ca. 15 min.
Sæt en stor gryde godt saltet vand over at koge. Kog herefter pastaen i ca. 11 min., til den er al dente.
Del kålen i store både med stok på hvert stykke. Steg dem hårdt på en meget varm pande i en smule olie, så de tager godt med farve, men stadig er sprøde. Krydr med lidt salt.
Pluk persille ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv.
Dræn vandet fra pastaen, når den er al dente. Vend pasta, persillestilke og bechamelsovs sammen i gryden over svag blus, så sovsen bliver varmet igennem.
Anret den cremede pasta i en dyb tallerken med fisken ovenpå og kålen på siden.
Slut af med at drysse persilleblade over, og riv citronen fint over retten.
Velbekomme!
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()