0
Bagt mørksej med stegt blomkål, nam pla og forårsløg

Bagt mørksej med stegt blomkål, nam pla og forårsløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris

Start med at sætte risene over at koge efter anvisningen på pakken.

mørksejfilet uden skind
3 min.
Fisk

Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem med salt. Læg dem i et smurt, ildfast fad.

Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min. Sæt fadet i ovnen, så det passer med, at fisken er færdig til servering.

korianderæblerforårsløglimefishsauceblomkål
10 min.
Blomkål

Snit forårsløgene i tynde skiver.

Skær blomkålen ud i mindre buketter, og steg dem hårdt og kort på en pande ved høj varme i en smule olie. Steg i 2-3 min. afhængig af størrelsen på buketterne. Tilsæt den hvide del af forårsløgene til panden, og lad dem stege med kort.

Skær æblet ud i tern.

Bland lige dele fishsauce, limesaft og lidt sukker i en skål. Vend blomkål, den grønne del af forårsløgene og æbler godt rundt i marinaden.

Hak korianderen groft, både blade og stilke.

30 min.
Anretning

Anret risene i bunden af en dyb tallerken med den bagte fisk og grøntsager ved. Slut af med at drysse koriander over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?