Sursød dressing:
2 tsk. lys vineddike
1 spsk. limesaft
flydende sødemiddel
Urteris:
100 g gulerødder i stave
200 g broccoli i små buketter
1/4 tsk. udkernet chili i strimler
1 tsk. hakket koriander
1 tsk. hakkede mynteblade
75 g kogte ris
Fisk: Læg fisken i et ovnfast fad, pres lidt limesaft over og drys salt og peber ovenpå. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og bag fisken i ca. 20 minutter til den er mør.
Dressing: Pisk vineddike og limesaft sammen og smag dressingen til med sødemiddel. Lad dressingen trække lidt.
Urteris: Blanchér gulerødderne og broccolien i kogende vand. Hæld grøntsagerne i en sigte og skyl dem med koldt vand. Bland herefter chili, koriander og mynteblade sammen med gulerødder, broccoli og ris og hæld den sursøde dressing over.
Server retten på en tallerken sammen med den varme fisk.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften