Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med salt. Læg fiskestykkerne i et smurt ildfast fad, og bag dem i 10-12 min.
Kom kartoflerne op i en gryde med vand, så det dækker. Kog dem helt møre, kassér vandet, og mos derefter kartoflerne til en grov mos med et par klatter smør eller en godt skud olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Skyl fennikelen, og snit den papirstyndt med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Pil appelsinen, og skær den ud i mundrette stykker.
Hak persillen fint, brug både stilke og blade. Bland det hele i en skål sammen med et par dråber olivenolie.
Anret mosen i en dyb tallerken med fisken ovenpå og salat på siden. Slut af med at komme lidt pesto over retten.
Velbekomme!
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kundekommentarer ()