0
Bagt skrubbe i indisk karry med bønner og blomkål

Bagt skrubbe i indisk karry med bønner og blomkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
skrubbefilet
1 min.
Fisk

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Gnid fisken med lidt olivenolie og lidt salt, rul den fra hale til hoved, og læg den i et ildfast fad.

Bag fisken i ovnen i 10-15 min.

indisk rød karry sovshvide bønner
5 min.
Curry

Kom drænede bønner og sovs op i en lille gryde, og lun det hele godt igennem.

forårsløglimekorianderblomkål
10 min.
Blomkål

Fjern stokken fra blomkålen, og skær blomkålshovedet i små buketter. Varm en stor pande godt op, og lynsteg blomkålsbuketterne i 2-3 min., til de tager godt med farve, men stadig har bid.

Snit forårsløgene i tynde skiver.

Hak korianderen fint - både stilke og blade. Vend blomkål med koriander, forårsløg og masser af limesaft, og krydr med salt.

20 min.
Anretning

Anret fisken i en dyb tallerken, og kom bønner og sovs ovenpå. Slut af med at komme blomkål på siden.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Skrubbe

KENDETEGN:

Skrubben ligner rødspætten, men adskiller sig ved sin mere ru og knudrede overflade, som skyldes små benknuder på øjesiden. Den har en oval, flad krop, hvor begge øjne er placeret på højre side (dog findes venstrevendte eksemplarer). Farven varierer fra brun til grønlig med mørke pletter og en lys underside. Skrubben bliver typisk mellem 25-40 cm lang, men kan i sjældne tilfælde nå op på 60 cm og veje op til 3 kg.


GASTRONOMISK:

Skrubben er en alsidig spise, der kan tilberedes på mange måder. Kødet er lyst, fast og har en mild, let sødlig smag, som egner sig godt til stegning, bagning og dampning. Den er populær i klassiske danske retter som stegt skrubbe med persillesovs og paneret skrubbe med remoulade. Desuden kan den bruges i supper og fiskefrikadeller. Skrubben kan med fordel tilberedes hel, da benene let slipper kødet efter tilberedning.


SUNDHED:

Skrubben er en sund spise med et højt indhold af magert protein og en lav fedtprocent. Den indeholder vigtige omega-3-fedtsyrer, som bidrager til hjerte-kar-sundhed og reducerer inflammation. Derudover er den rig på vitamin D, B12 og mineraler som jod og selen, der understøtter stofskiftet og immunforsvaret. Ifølge Fødevarestyrelsen anbefales det at spise fisk som skrubbe to gange om ugen som en del af en sund kost.