0
Bagt skærising med muhammara stegt sommerkål med valnødder og sprøde pitatrekanter

Bagt skærising med muhammara stegt sommerkål med valnødder og sprøde pitatrekanter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Muhammarra er en klassisk dip, der passer fortrinligt til fisk, kylling og lam. Arabere siger, at den berømte muhammara stammer fra Aleppo i Syrien. Denne lækre blanding af valnødder, røde peberfrugter, (sukker) granatæblemelasse og (brødkrumme) brød, der anvendes som dip er dog kendt, spist og værdsat i hele Levanten.

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Kom valnødderne i et ildfast fad, dryp med lidt olivenolie, drys med fint salt, og bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i 6-8 minutter.

2. Skyl peberfrugterne og skær alt frugtkødet af, og skær det i tern af ca. 1 x 1 cm.

3. Rist tynde skiver af hvidløg i generøse mængder af en god olivenolie, til de bliver gyldne uden at branke.

4. Tilsæt peberfrugt i tern, og sauter ved jævn varme, uden de tager farve, men er møre og søde.

5. Tilsæt lidt skyllet og hakket chilipeber efter smag sammen med lidt citronsaft, sukker og ca. 1/2 tsk. spidskommen pr. person. Lad det hele simre i ca. 15 min. under låg. Tilsæt evt. lidt vand, efterhånden som væden fra peberfrugterne fordamper.

6. Når det meste af væden er kogt ind, og peberfrugterne er helt møre, blendes det hele sammen med halvdelen af de ristede valnødder og et par generøse stænk ekstra jomfru olivenolie samt raspen. Blend i en foodprocessor, eller brug en stavblender. Blend kun til du har en rustik, men dog forholdsvis homogen masse. Smag til med salt, peber og lidt sukker, og juster konsistensen med olivenolie og evt. lidt vand.

7. Fjern de yderste blade på kålet, og del det i kvarte og skyl grundigt. Steg kålet på en mediumvarm pande i halvt olivenolie/halvt smør i 2-3 minutter på hver side, til det er gyldent og sprødt på skærefladerne. Krydr med salt og peber.

8. Fladbrød: Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 minutter før du skal bruge den. Del hver dejkugle i to og rul dem ud i lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af og pensl dejen med god olivenolie. Bag/steg dem ét af gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i ca. 3-4 minutter på hver side. Drys med lidt god flagesalt og dryp evt. med lidt ekstra olivenolie og drys med lidt spidskommen.

 

9. Krydr fiskefileterne med salt og peber, og fold eller rul dem, så de er lige tykke. Kom dem i et ildfast fad med lidt olivenolie i bunden. Dryp lidt olivenolie og citronsaft over, og bag ved 200 grader i 6-8 minutter.

Anretning:

Som vist på billedet. Drys de sidste hakkede valnødder over kålet. Kål og pitastykker kan også serveres hver for sig.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?