Fisk: Hak rucola, basilikum og hvidløg groft og kom det i en blender med parmesan, pinjekerner, olivenolie, salt og peber. Blend det hele til en cremet pesto og smag til med citronsaft, salt og peber. Læg fiskefileterne op ved siden af hinanden, smør pesto på overfladen og rul dem sammen. Læg rullerne i et smurt ildfast fad og dryp med lidt olie. Bag fisken ved 175°C i 10-15 min. til kødet er hvidt og gennembagt.
Kompot: Pil rødløgene, halver agurken og skrab kernerne ud. Del æblerne og fjern stilk og kernehus. Skær alle tre i ensartede tern. Smelt smørret i en kasserolle og sauter løgene 1 min. Kom agurketernene ved og sauter yderligere 1-2 min. Tilsæt til sidst æblerne, vend godt rundt og varm det kun lige igennem – æblerne må ikke blive bløde. Vend hakket persille i og smag til med salt og peber.
Server med fx små nykogte kartofler og creme fraiche rørt med hakkede krydderurter, lidt karry, sherry og sød sennep.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften