0
Bagt rødspætte med svampepanade og basilikumsauce

Bagt rødspætte med svampepanade og basilikumsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Svampepanade: Bland smørret (blødt) med finthakkede svampe - brug sæsonens svampe - 1 lille finthakket skalotteløg, rasp, reven parmesanost og lidt salt og peber.

Rødspættefilet: Rul fileterne sammen og placer dem i et smurt ildfast fad. Fordel smørret ovenpå fisken. Bages i en varm ovn ved 200 g i ca. 10-12 min.

Basilikumsauce: Skær 1 skalotteløg i fine tern og sautér det i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, hønsefond og lidt citronsaft og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lade det igen koge indtil det får en cremet konsistens (kan evt. jævnes med lidt maizena). Smag til med salt og peber og tilsæt hakket frisk basilikum efter behag.

Server retten med kartofler el. ris.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.