0
Bagt rødspættefilet med bechamel og tagliatelle
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

ærter, frostFennikel
1 min.
Kog grøntsagerne

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Sæt en stor gryde vand over til at koge grøntsager og pasta i, og husk et godt skud salt.

Skær fennikel i tynde både på ca. 1 cm tykkelse, kom dem op i gryden, når vandet koger, og kog i 4-5 min., til de er møre. Tag fennikelstykkerne op, og dryp dem godt af.

Kom ærterne ned i vandet i blot 30 sekunder, så de tør op. Dryp også dem godt af, og hold dem lune til senere.

Rens vandet for grøntrester, og bring det i kog igen.

rødspættefilet
10 min.
Bag fisken

Fold fiskefileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke, og læg dem i et ildfast fad i et enkelt lag, uden at de ligger ovenpå hinanden.

Dryp med lidt olivenolie, krydr med salt, og bag ca. 10-15 min., til fisken er mælkehvid.

bechamelsovs
15 min.
Lun sovsen

Kom sovsen op i en kasserolle, og lun den stille og roligt op.

Tagliatelle pasta
20 min.
Kog pastaen

Når vandet fra grøntsagerne igen koger, tilsætter du pastaen, og koger den i 5-7 min., til den er al dente. Smag dig frem. Dryp den godt af, og anret med det samme.

frisk oreganokrystal karlcitron
30 min.
Anretning

Anret pasta på en flad tallerken med stykker af fennikel, ærter og fisk ovenpå.

Dryp med lidt olivenolie, og kom sovs over sammen med masser af fintrevet ost, citronskal og plukket oregano.

NB: Billedet viser en anden slags pasta, men du modtager tagliatelle.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
944 kcal
Fedt:
43,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,1 g
Kulhydrat:
81,9 g
heraf sukkerarter:
11,4 g
Kostfibre:
11,5 g
Protein:
48 g