0
Bagt rødspættefilet med bechamel og rigatoni
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Sødmælk, Smør, Hvedemel, Mælk, Durumhvedemel, Fuldkornsdurumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Sæt vand over

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Sæt også en stor gryde vand over til at koge grøntsager og pasta i. Husk et godt skud salt.

ærter, frostFennikel
3 min.
Kog grøntsagerne

Skær fennikel i tynde både på ca. 1 cm tykkelse, og kom dem op i gryden, når vandet koger. Kog i 4-5 min., til de er møre. Tag fennikelstykkerne op, og dryp dem godt af. Kom ærterne ned i vandet i blot 30 sekunder, så de tør op. Dryp også dem godt af, og hold dem lune til senere. Rens vandet for grøntrester, og bring det i kog igen.

rødspættefilet
10 min.
Bag fisken

Fold fiskefileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Læg dem i et ildfast fad i et enkelt lag, uden at de ligger ovenpå hinanden. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt. Bag ca. 10-15 min. til fisken er mælkehvid.

bechamelsovs
15 min.
Lun sovsen

Kom sovsen op i en kasserolle, og lun den stille og roligt op.

20 min.
Kog pastaen

Når vandet fra grøntsagerne igen koger, tilsætter du pastaen, og koger den i 9-11 min., til den er al dente. Smag dig frem. Dryp den godt af, og anret med det samme.

frisk oreganopecorino romanocitron
30 min.
Anretning

Anret pasta på en flad tallerken med stykker af fennikel, ærter og fisk ovenpå. Dryp med lidt olivenolie og kom sovs over sammen med masser af fintrevet ost, citronskal og plukket oregano.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?