0
Bagt rødspættefilet med bechamel og friske lasagneplader

Bagt rødspættefilet med bechamel og friske lasagneplader

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durummel, Hvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ærter, frostFennikel
1 min.
Kog grøntsagerne

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Sæt en stor gryde vand over til at koge grøntsager og pasta i. Husk et godt skud salt.

Skær fennikel i tynde både på ca. 1 cm tykkelse, og kom dem op i gryden, når vandet koger. Kog i 4-5 min., til de er møre. Tag fennikelstykkerne op, og dryp dem godt af. Kom ærterne ned i vandet i blot 30 sekunder, så de tør op. Dryp også dem godt af, og hold dem lune til senere. Rens vandet for grøntrester, og bring det i kog igen.

rødspættefilet
10 min.
Bag fisken

Fold fiskefileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Læg dem i et ildfast fad i et enkelt lag, uden at de ligger ovenpå hinanden. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt. Bag ca. 10-15 min., til fisken er mælkehvid.

bechamelsovs
15 min.
Lun sovsen

Kom sovsen op i en kasserolle, og lun den stille og roligt op.

20 min.
Kog pastaen

Når vandet fra grøntsagerne igen koger, tilsætter du pastaen, og koger den i 9-11 min., til den er al dente. Smag dig frem. Dryp den godt af, og anret med det samme.

frisk oreganokrystal karlcitron
30 min.
Anretning

Anret pasta på en flad tallerken med stykker af fennikel, ærter og fisk ovenpå. Dryp med lidt olivenolie, og kom sovs over sammen med masser af fintrevet ost, citronskal og plukket oregano.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?