0

Bagt savojkål med æble og sprød topping (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fjern de yderste kålblade og kasser. Del hovedet i kvarte, fjern stokken og snit bladene i strimler. Løsn dem fra hinanden og giv dem et 3 minutters opkog i letsaltet vand til kålen er mør, men stadig har godt bid. Dryp den godt af inden videre brug. Skær æblekødet fra kernehuset og snit det i tynde skiver. Læg lagvist kål, æbler, brødkrummer og sukker i et passende fad - krydr med salt og peber undervejs. Slut af at "klappe" gratinen godt til, drys med de sidste brødkrummer og hæld fløde og det smeltede smør henover. Dæk fadet til med folie og bag det ved 175 grader i ca. 35 min. Fjern folien og bag yderligere 15 min. til overfladen er gylden og let sprød. Server til kraftige kødretter med lam, okse eller gris.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).