0

Bagt savojkål med porrer, hvidløg og pinjekerner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fjern de grove yderblade på kålen og del det i kvarte. Skyl nænsomt men grundigt for evt. jord og skidt. Læg hvert kvarte hoved på et stort stykke stanniol. Rens porrerne og snit dem i tynde skiver. Varm en pande op og rist pinjekerner gyldne derpå. Tag kernerne af og sauter dernæst porrerne derpå i lidt olie til de begynder at blive bløde. Fordel porrer og pinjekerner på kålene. Hak hvidløgene fint, kom dem på panden sammen med smørret og sauter let uden at det tager farve. Kom citronsaft og timian ved, krydr godt med salt og peber og kog op. Fordel kryddersmørret oven på de kvarte kål, luk stanniolen sammen derom og bag ved 175 grader i ca. 20 min. til kålen er mør. Server i stanniolen til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften