Skræl sellerien og skær den i mundrette klodser. Vend klodserne med lidt olie, timian, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem møre og gyldne ved 200 grader i ca. 25 min. – lad dem køle af 5-10 min. efter bagning. Rist hasselnødderne separat i ovnen sammen med sellerien til nødderne er fint lysebrune og hinderne mørke og krakelerede. Gnid hinderne af i et rent viskestykker og hak nødderne groft. Fjern den seje ”stok” på østershattene og riv resten i mundrette bidder. Varm lidt olie op på panden og rist svampene gyldne deri. Hak hvidløget fint og kom det ved efter 2 min. Pisk 3 spsk. olie, eddike, honning, salt og peber og smag til. Vend lun selleri, svampe, hasselnødder, tranebær, dressing og gerne grofthakkede persilleblade hurtigt sammen, smag til og anret. Server straks salaten til fx stegt kød, kylling eller vildt.
Kundekommentarer ()