Pil makrellen i mindre stykker, og lad den stå ude ved stuetemperatur.
Pil løget, og skyl kålen grundigt. Hak løget i strimler, og skær kålbladene i mundrette stykker. (Husk at rib kålen af stokken)
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kål og løg under jævnlig omrøring i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil det hele har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege løg og kål over flere omgange, hvis man laver mad til flere.
Overfør løg og kål til en skål. Dræn vandet fra kikærterne, varm dem op i panden, og overfør også dem til skålen.
Vend salaten godt rundt, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Anret salaten på et fad, og top med brud af kotaen.
Servér fisken med en skive citron og salaten til.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kommentarer og forslag til opskriften