Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Start med at skylle squashen og halvere den på langs.
Gnid den godt med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag squashen på en bageplade i ca. 20 min., til den er mør.
Dræn bønner for vand.
Skyl spinaten grundigt, og fjern de groveste stilke. Snit bladene groft med en kniv.
Pil hvidløg, og snit dem fint.
Hak valnødderne groft med en kniv.
Sæt en gryde over ved mellem varme, rist valnødderne et minut eller to, og tag dem så op igen.
Tilsæt et godt skud olivenolie til gryden, og sauter hvidløget et minut eller to, uden at det tager farve.
Kom så bønner og spinat ned i gryden, og varm igennem under omrøring, til spinaten er faldet en smule sammen. Træk gryden fra varmen, og smag til med salt, friskværnet peber og godt med fintrevet citronskal.
Skrab kernehuset ud af de bagte squashstykker, og anret spinat og bønner ovenpå.
Slut af med at drysse valnødder og brud af osten over. Dryp evt. med et par dråber olivenolie.
Velbekomme!
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kommentarer og forslag til opskriften