Start med at sætte linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. De skal koge i ca. 15 min.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl løgene, og snit dem i tynde strimler. Varm en stor pande godt op, og tilsæt lidt olivenolie. Kom løg og krydderblanding på panden, og lad det sautere i 3-4 min., til løgene begynder at mørne. Tilsæt så de hakkede tomater, og kog godt igennem, så saucen tykner.
Skær fisken i kuvertstykker, krydr dem med salt, og læg dem i et ildfast fad. Dæk fisken med tomatsaucen, og bag det hele i ovnen i 15-20 min.
Pil appelsinen, og skræl persillerødderne. Skær appelsinen i skiver, og derefter i mundrette stykker.
Persillerødderne rives groft på et råkostjern.
Hak persillen fint, brug både blade og stilke. Bland appelsin, persillerødder og persille i en skål.
Anret de drænede linser på en tallerken med den bagte fisk og salat på siden.
Velbekomme!
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()