0
Bagt kuller i krydret tomat med appelsin og persillerødder

Bagt kuller i krydret tomat med appelsin og persillerødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linser
1 min.
Linser

Start med at sætte linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. De skal koge i ca. 15 min.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

flåede og hakkede tomaterMarokkansk tagineløgkullerfilet uden skind
3 min.
Fisk

Skræl løgene, og snit dem i tynde strimler. Varm en stor pande godt op, og tilsæt lidt olivenolie. Kom løg og krydderblanding på panden, og lad det sautere i 3-4 min., til løgene begynder at mørne. Tilsæt så de hakkede tomater, og kog godt igennem, så saucen tykner.

Skær fisken i kuvertstykker, krydr dem med salt, og læg dem i et ildfast fad. Dæk fisken med tomatsaucen, og bag det hele i ovnen i 15-20 min.

bredbladet persillepersillerødderappelsin
15 min.
Salat

Pil appelsinen, og skræl persillerødderne. Skær appelsinen i skiver, og derefter i mundrette stykker.

Persillerødderne rives groft på et råkostjern.

Hak persillen fint, brug både blade og stilke. Bland appelsin, persillerødder og persille i en skål.

30 min.
Anretning

Anret de drænede linser på en tallerken med den bagte fisk og salat på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?