0
Stegt torsk med kinakål, kota og nye blommer

Stegt torsk med kinakål, kota og nye blommer

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet uden skindsalt
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.

bagekartoflerolivenolie, ekstra jomfrusalt
3 min.
Kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. 

Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bages i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. 

kinakålKotadildvalnøddekernerblommeolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peberLys eddike
10 min.
Salaten

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Skyl kål, dild og blomme grundigt, og afdryp for vand.

Halvér blommen, kassér kernen, og skær kødet i tern. Hak dilden groft.

Varm en pande op ved høj varme, og skær kålen i mundrette stykker.

Steg kålen i et par dråber olie i ca. 1 min. Kun lige så det får godt med farve, men ikke bliver helt gennemstegt.

Kom det hele op i en stor skål og vend det med 1/2 spsk. olivenolie og eddike pr. person. Smag til med salt og peber, og top til sidst med brud af osten.

25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fisken på panden, og lad den stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med de bagte kartofler og salaten. 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
554 kcal
Fedt:
26,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,3 g
Kulhydrat:
42 g
heraf sukkerarter:
6,5 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
34,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?