0
Dampet kuller med stegte grønne bønner og taboulleh med mandler

Dampet kuller med stegte grønne bønner og taboulleh med mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

grønne bønner
5 min.
Kog bønnerne

Kog bønnerne i saltet vand i 5 minutter. Sigt vandet fra og lad dem dampe af.

mandler
10 min.
Rist mandlerne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

persilletomateragurk
15 min.
Hak grøntsagerne

Hak persillen, tomaterne og agurken fint og overfør til en stor skål.

kullerfilet uden skind
20 min.
Damp fisken

Hæld vand i en pande, indtil det dækker bunden, krydr med salt og lad vandet simre.

Skær fisken i portionsstørrelser, overfør til panden, og kom låg på. Lad fisken simre i 3-4 min., indtil den begynder at flage.

hvidløg
25 min.
Steg bønnerne

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges bønnerne i 1/2 spsk. olie med finterevet hvidløg i ca. 3-4 min., indtil bønnerne har fået lidt farve. Krydr med salt og peber.

citronmandler
30 min.
Rør taboullehen

Kom bulguren i skålen med grøntsager og tilsæt mandlerne og 1/2 spsk. olie pr. person.

Vend det godt rundt og smag til med citronsaft, salt og peber.

35 min.
Anretning

Servér fisken med bønnerne og taboullehen.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
504 kcal
Fedt:
20,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,3 g
Kulhydrat:
38,8 g
heraf sukkerarter:
8,1 g
Kostfibre:
11,5 g
Protein:
34,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?