Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.
Kog bønnerne i saltet vand i 5 minutter. Sigt vandet fra og lad dem dampe af.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Hak persillen, tomaterne og agurken fint og overfør til en stor skål.
Hæld vand i en pande, indtil det dækker bunden, krydr med salt og lad vandet simre.
Skær fisken i portionsstørrelser, overfør til panden, og kom låg på. Lad fisken simre i 3-4 min., indtil den begynder at flage.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges bønnerne i 1/2 spsk. olie med finterevet hvidløg i ca. 3-4 min., indtil bønnerne har fået lidt farve. Krydr med salt og peber.
Kom bulguren i skålen med grøntsager og tilsæt mandlerne og 1/2 spsk. olie pr. person.
Vend det godt rundt og smag til med citronsaft, salt og peber.
Servér fisken med bønnerne og taboullehen.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()