0
Bagte auberginer med forårsløg og chilihumus

Bagte auberginer med forårsløg og chilihumus

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
forårsløgrød peberfrugt
1 min.
Bag peberfrugten og forårsløget

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Dæk en bradepande med bagepapir.

Kassér kernehuset på peberfrugten, og skær den i mindre stykker. Kom stykkerne på bradepanden sammen med soignerede og skyllede forårsløg, og bag det hele i 10-15 min., indtil det begynder at blive branket og mørt.

aubergine
10 min.
Bag auberginen

Prik huller i auberginen med en gaffel, og læg den på bradepanden til forårsløg og peberfrugt. Bag auberginen i ca. 20 min., indtil den er blevet mør.

korianderfrø
15 min.
Rist korianderfrøene

Rist korianderfrøene på en tør pande over middel varme i 2-3 min., indtil de begynder at dufte kraftigt.

kikærterrød chilicitron
20 min.
Lav humussen

Dræn kikærterne for væde (gem væden), og hæld dem i en blender eller et glas, hvor der kan være en stavblender.

Tilsæt chilien (pas på med mængden - den er stærk), revet citronskræl, citronsaft, den bagte peberfrugt og 2 spsk. olie pr. person.

Blend til en homogen masse og smag til med salt og peber. Tilsæt væden fra kikærterne, hvis blenderen ikke kan få fat.

yoghurt 3,5 %mynte
25 min.
Færdiggør auberginen og forårsløget

Flæk auberginen på midten, skær små firkanter i kødet, og krydr det godt med salt.

Lige før servering hældes yoghurten henover og toppes med mynteblade og korianderfrø.

Krydr forårsløg med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér auberginen med humus og forårsløg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?