Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Kassér kernehuset på peberfrugten, og skær den i mindre stykker. Kom stykkerne på bradepanden sammen med soignerede og skyllede forårsløg, og bag det hele i 10-15 min., indtil det begynder at blive branket og mørt.
Prik huller i auberginen med en gaffel, og læg den på bradepanden til forårsløg og peberfrugt. Bag auberginen i ca. 20 min., indtil den er blevet mør.
Rist korianderfrøene på en tør pande over middel varme i 2-3 min., indtil de begynder at dufte kraftigt.
Dræn kikærterne for væde (gem væden), og hæld dem i en blender eller et glas, hvor der kan være en stavblender.
Tilsæt chilien (pas på med mængden - den er stærk), revet citronskræl, citronsaft, den bagte peberfrugt og 2 spsk. olie pr. person.
Blend til en homogen masse og smag til med salt og peber. Tilsæt væden fra kikærterne, hvis blenderen ikke kan få fat.
Flæk auberginen på midten, skær små firkanter i kødet, og krydr det godt med salt.
Lige før servering hældes yoghurten henover og toppes med mynteblade og korianderfrø.
Krydr forårsløg med salt og peber.
Servér auberginen med humus og forårsløg.
Kundekommentarer ()