0

Bagte Bella Gombaer med blommetomater, frisk mozzarella og pesto

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Hak hvidløget fint, rør det med lidt olie, salt og peber. Fjern stokkene på svampene, pensl hattene på begge sider med olie og læg dem på en bageplade med undersiden opad. Forbag dem 6-8 min. ved 200°C. Skær mozzarella og tomat i små tern og bland det med pesto, salt og peber.

Tag svampene ud af ovnen, fyld dem med tomatblandingen og drys pinjekerner over.

Bag dem yderligere 8-10 min. til osten er smeltet og pinjerne er gyldne.

Server straks som tilbehør til fx fjerkræ, kød eller pastaretter.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.