Befri græskarret for skal og kerner og skær kødet i grove tern. Hak hvidløg og rosmarinblade helt fint. Vend græskartern, hvidløg, rosmarin, lidt olie, salt og peber sammen i en lille bradepande, dæk til med stanniol og bag ved 150 grader i 40 min. Tag stanniolen af og bag yderligere 15 min. Kog imens fløde og ahornsirup op i en sauterpande. Tag bradepanden ud af ovnen og skru ovnen ned til 125 grader. Kom græskarternene over i fløden og kog op under omrøring. Tag panden af varmen, lad det lige boble af og kom det hele i en blender. Krydr med lidt salt og peber, sæt blenderen i gang og kør det hele glat. Tilsæt æg og æggeblommer, mens maskinen kører, til blandingen er helt blød og cremet. Smør 6-8 ildfaste portionsskåle godt med smør og fordel græskarpuréen deri. Sæt formene i ovnen igen og bag dem 20-25 min. til de har sat sig og ikke længere blævrer. Server til kød, fisk eller fjerkræ.
Kommentarer og forslag til opskriften