0

Bagte gulerødder med bacon-ramsløgvinaigrette (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub gulerødderne godt med en grøntsagsbørste, flæk dem på langs og vend dem med olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og bag ved 200 grader i 20-30 min. afhængigt af tykkelse, til de er møre med bid. Skær imens baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne. Rist dem gyldne og sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Rens panden, men gem 2 spsk. baconfedt til vinaigretten. Striml ramsløgene helt tyndt og hak hvidløget fint. Varm baconfedtet op på panden og kom ramsløg, hvidløg, ½ dl vand, citronsaft og sukker ved og lad det simre 1 min. under omrøring. Krydr med friskkværnet peber og lidt salt og rør bacon og smag til. Fordel vinaigretten over de bagte, anrettede gulerødder og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?