0

Bagte gulerødder med linser, majs, oliven og feta (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skyl linserne godt og kom dem i en gryde med laurbær, de hele pillede fed hvidløg og et godt nip salt. Hæld vand på til det dækker med 2 cm og kog linserne 15 min. Skrub imens gulerødderne godt og flæk dem en gang på langs. Vend dem med lidt olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem møre og gyldne ved 200 grader i ca. 25 min. Sluk for linserne og lad dem trække yderligere 5-10 min. til de er møre med bid. Befri majsene for hår og blade og kog kolberne møre i letsaltet vand, 7-8 min. Skær kernerne fra kolberne - gerne i sammenhængende "flager" - med en skarp kniv og hak løget fint. Vend linser, løg, eddike, 3 spsk. olie og gerne hakket persille sammen og smag til med salt og peber. Anret gulerødderne på et flot fad og "drys" linsesalaten over. Top med majs, smuldret feta og grofthakkede oliven og server til grillet/stegt kød, fisk eller fjerkræ.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?