0

Bagte gulerødder med rucolapesto

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub eller skræl gulerødderne og skær dem i kvarte på langs. Vend dem med olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem møre og let gyldne ved 200 grader i 20-25 min. Skyl imens rucolaen og slyng den tør. Pil hvidløgene, kom dem i en foodprocessor sammen med mandler og parmesan og hak det sammen til en fin masse. Kom rucola, 1 dl olie, salt og peber ved og kør det helt glat. Tilsæt olie efter behov til konsistensen er cremet og en smule flydende. Anret gulerødderne på et flot fad og dryp rucolapesto over. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?