0

Bagte jordskokker med appelsinglace og ristede hasselnødder (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub jordskokkerne godt og skær dem i ½ cm tykke skiver. Vend dem med finthakket hvidløg, 2 spsk. olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem møre og gyldne ved 210 grader i ca. 20 min. Kom hasselnødderne i et lille fad og rist dem i ovnen samtidig med jordskokkerne til skallerne er mørke og krakelerer. Tag dem ud, gnid de løse skaller af i et viskestykke og hak nødderne groft. Kom appelsinsaft, citronsaft og honning i en kasserolle og kog det langsomt ind til en tyk glace – den må ikke være alt for sød, så smag evt. til med mere citronsaft. Anret de varme jordskokker på et fladt fad og dryp med appelsinglacen. Drys med hakkede nødder og gerne lidt krydderurter og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?