0
Bagte jordskokker med cremet agurkesalat og stegt fladfisk

Bagte jordskokker med cremet agurkesalat og stegt fladfisk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 528 kcal

Fedt: 19,4g

Kulhydrat: 45,7g

Protein: 37,7g

Kostfibre: 8,7g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkerbagekartofler
1 min.
Jordskokker

Start med at tænde din ovn på 230-250 grader. Vask jordskokkerne grundigt. Er nogle af dem større end en golfbold, så del dem i to. Vask kartoflerne og skær dem i grove tern på størrelse med jordskokkerne. Vend skokker og kartofler med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Kom dem i et smurt ildfast fad eller bradepande, med god plads, og bag dem i ovnen til de er møre og er blevet godt karamelliseret. 

agurksquash
10 min.
Agurk og squash

Vask agurk og squash og snit dem i helt tynde skiver med en skarp kniv eller et mandolinjern. Vend skiverne med lidt fint salt og sæt dem til side i en skål til senere.

rødspættefilet
12 min.
Rødspætte

Skyl fisken og dub den tør med et stykke køkkenrulle. Fold filetterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Læg dem til side til senere.

hvidløgdild
15 min.
Dild

Skyl dilden og pluk den ud i blade. Snit de resterende stilke fint med en kniv og gem begge dele til senere. Pil skrællen af hvidløget.

rødspættefilet
20 min.
Rødspætte

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en generøs mængde neutral olie. Vend rødspættefileterne i mel og drys dem godt af inden du lægger dem på panden. Sørg for at de stadig er foldede når du steger dem. De skal have ca. 2 minutter på hver side. Tilsæt gerne en klat smør til panden når du vender fisken.

dildhvidløgagurkyoghurt naturel 0,5%squash
25 min.
Yoghurt

Dræn de saltede agurker og vend dem med yoghurten og de hakkede dildstilke. Smag til med lidt fintrevet hvidløg - og salt og friskkværnet peber. 

30 min.
Anretning

Anret fisken på en tallerken sammen med agurkesalaten og de brandvarme jordskokker og kartofler

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?