0
Bagte kødboller i tomatsauce med bulgur og salat

Bagte kødboller i tomatsauce med bulgur og salat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Det er både nemt og super lækkert at lave kødboller i tomatsauce i ovnen. Du får de blødeste mest saftige kødboller og spare en del opvask :)

 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hakket grisekødløgægrasp
1 min.
Kødboller

Tænd ovnen på 220 grader, varmluft. 

Rør kødet sejt med salt og tilsæt peber. 
Riv løget og rør det i farsen sammen med æg, 1 spsk. rasp pr. person eller  efter behov og gerne en sjat mælk, fløde eller vand, så farsen har en god konsistens. 

Smør i ildfast fad med olivenolie og form kødboller på størrelse med golfbolde; 4-5 pr. person og sæt dem i fadet. Bag dem i den varme ovn i 10-15 minutter. 

Sæt vand over til bulgur.

tomatpassatahvidløgoreganobulgur
8 min.
Tomatsauce og bulgur

Rør imens tomatpasatta med revet hvidløg, salt, peber og lidt tørret oregano. Smag til med olivenolie og et nip sukker. 

Kom bulgur i en kasserolle med 2 dl kogende vand pr. 125 g. Krydr med salt og 1 spsk. olivenolie, og kog bulguren i 1-2 min. Luk den med låg eller dæk den med film, og lad den trække indtil servering.

Tag fadet med kødboller ud af ovnen og hæld tomatsaucen over. Sæt fadet tilbage i den varme ovn og bag i yderligere 8-12 min, til det hele er lækkert og boblende og kødbollerne er gennemtilberedte. 

agurktomaterbredbladet persille
20 min.
Salat og anretning

Skær agurk og tomater i mundrette stykker. Pluk og snit persillen groft og vend det hele med lidt olivenolie og eddike. Krydr med salt og peber og anret salaten på et lille fad. 

Anret bulgur i dybe tallerkner. Top med kødboller i tomatsauce og servér straks med salat til. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?