Kartoffelsalat: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Snit forårsløgene i tynde skiver. Pisk 2 fed presset hvidløg, 2 spsk. sukker, ½ dl olivenolie, salt og peber sammen og smag til med rigeligt citronsaft. Vend de varme kartofler sammen med forårsløg, dressing og hakket persille. Lad salaten trække tildækket i 10 min og smag til.
Kødboller: Hak løgene fint og kom halvdelen i en skål sammen med kødet, 2 fed presset hvidløg, cremefine, rasp, salt og peber og rør det til en lind fars. Sauter resten af løgene i lidt olie på en pande. Tilsæt tomater og kapers og krydr med salt, peber og sukker. Kog saucen sammen til den er blød og cremet og smag til - den må gerne være en anelse sød. Bred saucen ud i bunden af et ovnfast fad, form farsen til kødboller på størrelse med en 5-krone og læg dem oveni. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 20-25 min. til kødbollerne er møre og gyldne.
Server sammen med en sprød grøn salat og masser af italiensk brød.
Kommentarer og forslag til opskriften