0
Bagt kyllingebryst med aubergine og salat på friske majs og kartofler

Bagt kyllingebryst med aubergine og salat på friske majs og kartofler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennep

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingebryst uden skindaubergineolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Kyllingen

Indstil ovnen på 200 grader, og krydr kyllingen godt med salt og peber på alle sider.

Skyl auberginen grundigt, skær den i 2 cm tykke skiver, overfør skiverne til et ildfast fad, og vend dem med salt og 1/2 spsk. olie pr. person. 

Bag auberginen i ca. 15 min., indtil den er blevet helt mør. Læg kyllingen henover aubergine-skiverne, og bag i yderligere ca. 15 min., indtil kyllingen er gennemstegt.

kartofler
10 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre i ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

majshvidløgsalathoved egebladsennep
20 min.
Salaten

Pil skrællen af majsen, stil den lodret på et skærebræt og skær majskornene fra kolben med en kniv. 

Varm en pande op ved høj varme. Rist majsene i et par dråber olie, indtil de har fået godt med farve. Krydr med salt. 

Kom majsene i en stor skål, tilsæt pr. person: 1/2 spsk. olie, 1/2 tsk sennep, 1/2 spsk. eddike. Riv hvidløget ned i skålen, og smag til med salt og peber. 

Pil bladene af salathovedet, og riv dem i mindre stykker. Skyl dem grundigt, afdryp dem for vand, og vend dem op til majsene lige før servering. 

35 min.
Anretning

Servér kylling og aubergine med kartofler og salat.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
553 kcal
Fedt:
23,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,3 g
Kulhydrat:
50,2 g
heraf sukkerarter:
9 g
Kostfibre:
9,5 g
Protein:
30,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?